INFO
NIEUWS
 
TRAINING
TOERNOOIEN
COMPETITIE
FOTO'S
NIEUWSBRIEF



Nieuws archief 2010-2011


01-02-2011
BV Diemen verovert kampioenschap (uit: Diemer Nieuws)

Diemen – De badmintonners van BV Diemen hebben het kampioenschap in de derde klasse regiocompetitie van de NBB veroverd. In een zware thuiswedstrijd werd weliswaar met 5-3 verloren van BV Almere, maar de drie wedstrijdpunten volstonden om de titel binnen te slepen. Het team heeft zich hiermee tevens geplaatst voor het kampioenstoernooi van de regio Noord-Holland.

Het was afgelopen vrijdagavond in de Sporthal Diemen een spannende aangelegenheid. Tegenstander Almere had zich versterkt met goede invallers en legde de Diemenaren het vuur na aan de schenen. Een groot spektakelstuk was de single van Joel Ponson, die met 23-25 in de derde game aan het kortste eind trok. Gelukkig wisten Niels de Hoog en Elieke Nijhuis hun enkelspelen soepel in winst om te zetten. Na de singles en de dubbels prijkte een 3-3 tussenstand op het scorebord. Hoewel de titel hiermee feitelijk binnen was, bleef de spanning voelbaar aanwezig. De spelers wilden het kampioenschap extra glans geven door de mixed-dubbels op hun naam te schrijven. Helaas gingen beide partijen verloren, de laatste wederom na een spannende driesetter.

‘Het liep allemaal wat anders dan gedacht, maar gelukkig hebben we ons toch verzekerd van het kampioenschap’, luidde het nuchtere commentaar van eerste dame Stephanie Losekoot na afloop. Toch overheersten vooral de vreugde en voldoening over een goed seizoen. Na een stroeve seizoensstart met drie gelijke spelen volgde een periode waarin de punten moeiteloos aaneen werden geregen. Alleen de Gors uit Purmerend wist het hoge tempo bijna tot het laatst bij te benen. Tenslotte moesten ook zij het hoofd buigen voor de spelers uit Diemen.

In februari wacht een nieuwe uitdaging als het team van trainer Fred van Wijck zich mag opmaken voor de Noordhollandse regiokampioenschappen. Een kampioenschap waar men in het verleden al eens dicht bij was. Wie de voorbereidingen spelers en trainer wil volgen, kan dit doen door op vrijdagavonden na 21.00 binnen te lopen in de Sporthal Diemen.

teamfoto_BVD1


 

05-01-2011
Veranderingen publicatie Toernooi.nl

Van Badminton Nederland;
Competities en toernooien kunnen worden beschouwd als een kernproduct van Badminton Nederland en worden derhalve bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de eigen website getrokken. Met ingang van 1 januari zijn daarom alle competities en toernooien verplaatst naar een aparte pagina met de “look en feel” van Badminton Nederland. Alle competities georganiseerd door Badminton Nederland alsmede de toernooien van Badminton Nederland en haar verenigingen zijn verplaatst van de algemene pagina van toernooi.nl naar http://badmintonnederland.toernooi.nl


 

04-10-2010
Nationale Sportpas stopt!

Heden is door de Nationale Sportpas via een persbericht het volgende bekend gemaakt:

De Algemene vergadering van Aandeelhouders van de Nationale Sportpas B.V. heeft op 6 augustus 2010 wegens het ontbreken van voldoende perspectief op een financieel gezonde bedrijfsvoering, besloten per 1 januari 2011 over te gaan tot ontbinden van de B.V. Dit betekent dat per die datum de activiteiten van de B.V. worden stopgezet. In de afgelopen maanden is wel getracht de Nationale Sportpas zelf bij een andere partij onder te brengen. Dit is niet gelukt. De Nationale Sportpas blijft tot 1 januari 2011 volledig werkzaam als kortingspas bij de aangesloten bedrijven. Daarna hebben de pashouders nog tot 1 juli 2011 de tijd het gespaarde tegoed te besteden of op te nemen. De pashouders ontvangen van NSP B.V. bericht over de verdere gang van zaken.

Over de commerciële ontwikkelingen van de pas waarop Badminton Nederland geen invloed heeft zullen de pashouders, die hun pas hebben geactiveerd bij NSP, rechtstreeks worden geïnformeerd door de Nationale Sportpas.

Over de functie van de sportpas als lidmaatschapsbewijs laat ik u hierbij het volgende weten. De nationale sportpas van Badminton Nederland, de Badminton Nederland Pas 2010–2013, die al in bezit is van uw leden dan wel de komende maanden, tot uiterlijk 1 januari 2011, in bezit zal komen van uw nieuwe leden blijft vooralsnog het geldige lidmaatschapsbewijs voor leden van Badminton Nederland.

Wij gaan nu op zoek naar een alternatieve aanbieder van de Badminton Nederland Pas. Zo spoedig als mogelijk is, maar niet eerder dan eind november 2010, zullen wij u nadere informatie verstrekken over de vorm van lidmaatschapsbewijs die vanaf januari 2011 voor nieuwe leden zal gelden.

Ik vertrouw erop dat u hiermee voorlopig voldoende bent geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Geert Jan Venekamp
directeur Badminton Nederland






http://www.bvdiemen.nl / nieuws /