Badminton Diemen, de aankomende maanden

Beste allemaal,

Nog even slapen slapen en wij krijgen een nieuwe persconferentie met hopelijk goed nieuws.

Achter de schermen is inmiddels een hoop gaande om te bekijken wanneer wij in de aankomende weken nog kunnen spelen, de ontwikkelingen v.w.b. de nieuwe en de oude hal en de overgangsperiode van het opleveren van de nieuwe hal en het renoveren van de oude hal.

Speeltijd aankomende weken

Aangezien wij alleen in de avonden spelen en er te weinig animo is om om 04:00 uur de wekker te laten afgaan om vroeg te gaan badmintonnen, hebben wij in goed overleg met andere clubs nog wat speeltijd kunnen krijgen in de weekenden.

De meeste uren in de weekenden waren echter al ruim bezet.

Wij kunnen spelen op:

  • Zondag 12 december van 15:30 – 17:00 uur in Sporthal Duran
  • Zaterdag 18 december van 15:00 – 17:00 uur in Sporthal Diemen

Uiteraard een klein voorbehoud i.v.m. eventuele extra maatregelen

De nieuwe hal

Op maandag 20 december is er een instructie in de nieuwe hal voor het bedienen van de neerlaatbare wanden van 14:00-15:00 uur en van 15:00-17:00 uur voor alle andere apparatuur (zoals verlichting, scoreborden, omroepsysteem, et cetera).

Ik wil dit graag met een van de (inloop)spelers bijwonen. Dus hierbij een vrijwilliger gevraagd.

Op donderdag 23 december zal er voorlopig voor het laatst in de oude hal gesport worden. Wij spelen niet op die donderdag en vrijdag 24 december is Kerstavond en zullen alle sportfaciliteiten gesloten zijn.

Dit betekent in feite dat wij, tot de heropening na de renovatie van de oude sporthal, niet meer in deze oude hal spelen. Concreet dus; wij spelen niet meer in de oude hal tot eind maart 2022.

Op dinsdag 28 december van 20:30-22:00 uur mogen wij als vereniging de NIEUWE HAL gaan testen.

Uiteraard ook weer onder voorbehoud van eventueel verlengen van maatregelen vanuit de overheid.

Indien wij nog steeds niet kunnen spelen in de avond, dan rest ons niets anders dan bij de eerste mogelijkheid bekend te raken met de nieuwe hal.

Of ergens in die week overdag van 15:00-17:00 uur met iemand van de (inloop)spelers even kijken hoe alles werkt (netten opzetten, et cetera). Dan ook hier een vrijwilliger gevraagd.

Bouwplaats

Vanaf begin januari gaan wij dus op de vrijdagen in de nieuwe hal spelen. De omgeving van de hal is nog grotendeels een ruimte waar aan de parkeerplaatsen gewerkt zal worden en de oude hal wordt gerenoveerd.

Vanuit de projectleider van de bouw komen de volgende opmerkingen:

  • Gedurende de renovatie van de oude hal, zijn alleen de twee nieuwe kleedkamers in de nieuwe hal beschikbaar. Er zijn wel kluisjes beschikbaar.
  • De kantine is tot 21 januari nog niet opgeleverd, kleedkamers en sporthal zijn wel bereikbaar
  • De renovatie van het openbaar gebied voor de nieuwe hoofdentree vindt ook plaats deze maand, maar het kan zijn dat dit nog niet gereed is in januari. Dit kan betekenen dat er de eerste weken van januari tijdelijk minder parkeerplekken door de werkzaamheden beschikbaar zijn en/of dat er een vieze voetenprotocol wordt ingevoerd. D.w.z.: schoenen uit in de entreegang. Daar wordt later meer over gedeeld.

Twee grote sporthallen

De verwachting is dus dat wij in de tweede helft van maart de beschikking over twee sporthallen hebben (nog los van sporthal Duran)

Op 26 januari hebben wij als bestuur een eerste verkenning voor de indeling van de trainingsuren van de diverse binnensporten met de gemeente en de grootverbruikers van de binnensport.

Daarna zullen wij naar verwachting nog twee vergaderingen om alle uren te verdelen.

Wij mikken op de dinsdag- en vrijdagavonden. De precieze uren zullen wij als bestuur nog met elkaar afstemmen.

In eerdere vergaderingen (ook tijdens de ALV) hebben wij de wens geuit om dinsdag en vrijdag een uur extra te huren. Dit om eventueel weer te groeien als vereniging.

Namens het bestuur,

Robert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.